Program terapeutic destinat

persoanelor care traiesc alaturi de o persoana dependenta.

 

 

Din punct de vedere al consumului de alcool suntem in topul tarilor din Europa.

In Romania barbatii au tendinta de a exagera cu consumul de alcool. Daca acest lucru se intampla prea des duce la aparitia dependentei de alcool.

Problemele cauzate de aceasta dependenta de alcool nu il afecteaza doar pe cel in cauza, ci pe inca alti 7 apropiati ai acestuia.

Lucrurile sunt la fel de complicate si in cazul celorlalte dependente, fie ca e vorba de droguri, jocuri de noroc sau ceva asemanator.

Cu siguranta comportamentul lui s-a schimbat si a inceput sa va afecteze relatia. Desii ai incercat sa-I vorbesti despre acest lucru nu vrea sa recunoasca sau desii incearca sa se lase este in postura sa nu se poata abtine, iar problemele se inrautatesc pe zi ce trece. Stii ca este o persoana buna dar aceasta dependenta l-a schimbat complet si ai vrea ca lucrurile sa fie la fel ca inainte.

Sunt multe persoane care sunt in aceeasi situatie si datorita cererilor crescute am creat un program dedicat pentru voi.

Este vorba de primul program terapeutic pentru codependenti. Este un program bazat pe sedinte de consiliere si suport psihologic menit sa te invete urmatoarele lucruri:

Cum sa faci fata emotiilor situatiei actuale.

Tristetea si starile de neputinta pe care le traiesti cand efectele dependentei se fac vazute nu sunt usor de suportat. Cei care nu au trecut prin asa ceva nu pot intelege. Esti cu siguranta o persoana puternica daca ai trecut prin atatea pana acum si tot mai lupti ca sa faci relatia sa mearga. Lasa deoparte sfaturile celor apropiati si apeleaza la un specialist. Exista terapeuti care s-au pregatit ani de zile pentru a gasii solutii cat mai usoare pentru aceste probleme. De ce sa te chinui si sa nu iti faci viata mai usoara.

 


Tehnici de comunicare prin care sa poti discuta eficient cu el despre aceasta problema

Daca te intrebi de ce nu a mers pana acum sa discutati despre aceeasta problema, vei afla in sfarsit raspunsul. Vei afla fazele prin care trece o persoana care se confrunta cu o dependenta si cum trebuie abordata in fiecare faza problema.

Vei afla care sunt cu adevarat nevoile tale si care este maximul pe care il poti obtine. Vei stii care sunt mesajele care au efect pentru situatia voastra si obiectivele care le vreti atinse.

La final iti garantam ca vei stii sa-i prezinti cu succes problemele pe care le observi, ori de cate ori va fi nevoie.


 Mai multe moduri de convingere pentru a-l determina sa mearga sa discute cu un specialist despre dependenta sa.

Majoritatea persoanelor care sufera de o dependenta nu constientizeaza acest lucru si in nici un caz nu vor sa recunoasca. Acesta este cel mai greu si mai important pas de facut in cadrul renuntarii la o dependenta. Comportamentul cauzat de o dependenta de cele mai multe ori este observat atunci cand cei din jur incep sa fie afectati.

 


 Stabilirea motivatiei pentru a putea trece prin aceasta etapa impreuna.

Tratamentul unei dependente este o etapa lunga si grea. Nu exista o pastila minune si nici un tratament rapid si miraculos. Exista tot felul de programe menite sa te ajute sa te opresti, dar acestea nu trateaza problema de baza a aparitiei dependentei, motiv pentru care in majoritatea cazurilor dependenta va reaparea. Este doar o chestiune de timp.

Tratamentul terapeutic nu poate fi abordat fara existenta cel putin a unei motivatii puternice. Acesta este printre primele lucruri care se invata in terapiile destinate adictiilor.

In cadrul acestui program vei invata cum sa aflii cele mai importante motivatii pentru relatia voastra si cum sale folositi pentru a parcurge un tratament terapeutic pana la capat.

 


Cum sa-l sprijini pe parcursul procesului sau de lupta cu dependenta.

Pe langa sesiunile de terapie, pentru o persoana dependenta este foarte important si suportul celor apropiati. Mult mai usor poti trece prin acest proces daca cei apropiati te inteleg si te sustin.

Aici ve invata cum sa devii o astfel de persoana si ce anume trebuie sa faci pentru ca celalalt sa poata trece cat mai rapid si mai usor prin aceasta etapa. CU siguranta acest lucru va ramane la temelia relatiei pe care o veti avea.

Vom avea un mediu sigur si confidential in care sa discuatam, vei avea parte de sprijinul altor perosane care trec prin ce treci si tu acum si nu vei mai trebui sa induri singura aceasta situatie.

Programul este realizat Carla Manole, psihoterapeut in cadrul Clinicii Aliat si de mai mult de 10 ani se ocupa cu precadere de rezolvarea problemelor celor care sufera de o dependenta.

 

 

Psiholog Clinician cu Formare in Analiza Tranzactionala 
Master in Psihologie Clinica si Psihodiagnostic
Formare in Adictii (tratament, interventii, legislatie, abordare terapeutica)
Formator in Prevenirea Dependentei de Alcool Pentru Medicii de Familie
Specialist in Prevenirea Dependentelor cu o Experienta de Peste 500 de ore de Prevenire in Scoli si Licee Fiind in Parteneriat Cu Agentia Nationala Antidrog
Specialist in Tratamentul Dependentelor
Specializare pe:
– Grupuri de Terapie Pentru Consumul de Alcool
– Grupuri de Psihoeducatie Post Dependenta
– Grupuri de Codependenta
– Grupuri de Suport
10 Ani Experienta in Lucrul cu Dependentele
Experienta in Lucrul cu Adolescentii pe Consum de Substante Grupuri de Suport si Terapie Individuala


 

Programul consta in sedinte teraputice de tip grup.

Programul consta in 4 sedinte terapeutice a cate 2 ore. Frecventa lor va fi de 1 pe saptamana si se vor desfasura vinerea, incepand cu orele 19:00.

Etapa urmatoare va incepe pe 15 septembrie 2017

Pretul programului este de 600 ron

Inscrie-te in editia de acum si poti beneficia de o reducere de 200 ron, platind doar 400 ron pentru tot programul.

Oferta este limitata in baza locurilor disponibile.

 

Completeaza formularul de inscriere