Cadrul de confidențialitate al Clinicii ALIAT

Cazurile in care pot fi folosite sau dezvaluite informatii cu caracter personal sunt:

Amintirea/stabilirea programarilor: Putem folosi sau dezvalui informatiile cu caracter personal pentru a va aminti, prin intermediul mesajelor telefonice vocale sau scrise, a cartilor postale sau a scrisorilor, ca aveti stabilita o programare.
Tratament: Putem folosi informatia legata de starea dumneavoastra de sanatate doar pentru a va oferi servicii profesioniste. Am stabilit standarde de confidentialitate care limiteaza accesul diferitilor membri ai personalului la informatiile cu caracter personal in functie de atributiile postului. Fiecare membru al personalului nostru semneaza o declaratie de confidentialitate.
Dezvaluire: Putem dezvalui si/sau impartasi informatiile cu caracter personal cu alti profesionisti din domeniul sanatatii care va ofera tratament si/sau alte servicii conexe. Acesti profesionisti vor avea o politica de confidentialitate asemanatoare. Informatiile cu caracter personal pot fi deasemenea dezvaluite familiei dumneavoastra, prietenilor si/sau altor persoane pe care alegeti sa ii implicati in ingrijirea dumneavoastra, doar daca sunteti de acord sa procedam in acest fel.
Plata: In cazul in care plata pentru serviciile noastre se face prin intermediul unei case/societati de asigurari de sanatate, putem folosi si dezvalui informatii cu caracter personal pentru derularea modalitati de plata pentru serviciile pe care vi le oferim. Aceste informatii vor fi procesate de personalul nostru administrativ si poate include companii de asigurari sau alte structuri care sunt implicate in procesul de corespondendenta electronica si/sau de recuperare a sumelor de bani neplatite.
Urgente: Putem folosi sau dezvalui informatii cu caracter personal pentru a notifica sau pentru a asista in notificarea unui membru al familiei ori a oricarei persoane responsabile de ingrijirea dumnevoastra in cazul unei urgente care se refera la ingrijirea dumneavoastra, locatia, starea generala sau decesul dumneavostra. Daca este posibil, va vom consulta cu privire la aceasta utlizare sau dezvaluire a informatiilor cu caracter personal. In conditii de urgenta sau daca dumneavoastra sunteti incapabil, vom apela la decizia nostra profesionala pentru a dezvalui doar acea informatie relevanta pentru ingrijirea dumneavoastra.
La solicitarea organelor juridice: Putem folosi sau dezvalui informatiile cu caracter personal cand acest lucru ne este cerut de lege (hotarari judecatoresti sau administrative, somatii sau alte proceduri legale).
Abuz sau neglijare: Putem folosi informatiile cu caracter personal pentru a le transmite autoritatilor responsabile, in cazul in care consideram ca sunteti o posibila victima sau agent cauzator al unor forme grave de abuz, neglijare sau violență domestică sau alte infractiuni grave. Aceste informatii vor fi dezvaluite doar in masura in care este necesara prevenirea unei amenintari serioase asupra sanatatii sau sigurantei dumnevoastra sau a altora.
Responsabilitati legate de sanatatea publică: Vom dezvalui informatii cu caracter personal pentru a raporta probleme legate de un produs medicamentos, reactii la medicamente, expunerea la o anumita boala/infectie si pentru a preveni si controla boala, ranirea si/sau dizabilitatea.
Servicii de marketing in domeniul sanatatii: Nu vom folosi informatiile cu caracter personal in scopuri comerciale, cu exceptia cazului in care avem in scris acordul dumneavoastra.
În scopuri științifice și de dezvoltare profesională: Specialiștii noștri participă la activități de supervizare și intervizare a practicii lor, iar unii dintre ei pot publica materiale profesionale în care ar putea folosi aspecte survenite în contextul consultațiilor psihiatrice sau ședințelor de psihoterapie. Identitatea persoanei în cauză va fi întotdeauna protejată şi, adesea, diverse aspecte ale mai multor cazuri vor fi combinate pentru a ilustra un concept ştiinţific.

Drepturile dumneavoastra la confidentialitate in calitate de pacient al nostru

Acces: Pe baza unei cereri scrise, aveti dreptul de a inspecta si de a face copii ale informatiilor cu caracter personal (sau ale unei persoane a carei tutore legal sunteti). Contactati Secretariatul nostru pentru o copie a formularului de cerere. Copiile, daca sunt necesare, se vor elibera contra cost. Daca preferati un rezumat sau o explicatie a informatiei legate de sanatatea dumneavoastra, va putem oferi acest serviciu in schimbul unei taxe. Va rugam contactati secretariatul nostru pentru informatii privind sistemul nostru de taxare.
Amendament: Aveti dreptul de a modifica informatiile cu caracter personal, in cazul in care considerati ca sunt incorecte sau incomplete. In anumite circumstante, cererea dumneavoastra poate fi respinsa.
Restrictii: Aveti dreptul de a ne solicita sa impunem restrictii aditionale in folosirea sau dezvaluirea informatiilor cu caracter personal. Nu trebuie sa fim neaparat de acord cu aceste restrictii, dar in cazul in care suntem de acord, ne vom respecta intelegerea (cu exceptia situatiilor urgente). Va rugam contactati secretariatul nostru daca doriti o restrictionare suplimentara a accesului la informatiile cu caracter personal. Aceasta cerere trebuie trimisa in scris.
Intrebari si reclamatii: Aveti dreptul de a inainta o plangere impotriva noastra in cazul in care considerati ca nu am respectat Politica de Confidentialitate. Reclamatia dumneavoastra trebuie adresata Secretariatului nostru. Daca considerati ca v-am incalcat dreptul la confidentialitate sau daca nu sunteti de acord cu o decizie pe care am luat-o in ceea ce priveste accesul la informatia legata de sanatatea dumneavoastra, puteti sa ne trimiteti o reclamatie in scris. Sustinem dreptul dumneavoastra la confidentialitatea informatiei care va priveste si suntem dispusi sa colaboram spre solutionarea oricarei probleme in acest domeniu.