ALIAT

Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor
Cea mai cunoscută clinică de tratament al adicţiilor din România

Suntem specializati in tratamentul dependentelor. In echipa noastra avem terapeuti pregatiti dupa metode internationale gata sa iti ofere un program individualizat. Acesta consta in: evaluare initiala, psihoterapie, consult/tratament psihiatric, sedinte de consiliere pentru familie, grupuri de suport, rezidenta si altele.

Acordam o atentie foarte mare confidentialitatii persoanelor care apeleaza la ajutorul nostru, avand contracte clare pentru protejarea identitatii tale.
Intelegem foarte bine nivelul de stigmatizare pe care cei ce sufera de dependenta trebuie sa il suporte zilnic, desi dependenta nu este un defect de vointa sau o alegere, ci o afectiune.
De aceea, la noi vei fi tratat mereu cu respect si demnitate, activitatea cu tine avand loc intr-un mediu sigur si confortabil.

Cele mai des intalnite dependente sunt: dependenta de alcool, dependenta de droguri, dependenta de jocuri de noroc (gambling), dependenta de pornografie, dependenta de internet si gaming, tulburari de alimentatie.

Clinica de Tratament al Adictiilor Aliat din Bucuresti are sustinerea si experienta organizatiei ALIAT - Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor, cea mai importanta organizatie nonguvernamentala in domeniul prevenirii si tratamentului dependentelor de substante din Romania. Clinica de tratament al adictiilor / dependentelor Aliat din Bucuresti are sediul amplasat intr-o locatie usor accesibila, la 5 minute de mers pe jos fata de metroul Piata Romana. Experienta acumulata in peste 20 de ani s-a concretizat in 2014 in Reteaua Nationala de Clinici de Tratament al Adictiilor – ALIAT, infiintata printr-un proiect de economie sociala.


Experienta de 20 de ani in adictii

Ce ii recomanda pe specialistii nostri?

Cu o experienţă de peste 20 de ani, am reuşit să aducem îmbunătăţiri în viaţa a:

 • Peste 17.000 de persoane dependenţe de droguri;
 • Peste 1.400 de persoane cu un consum abuziv de alcool şi familiilor acestora;
 • Peste 500 de tineri implicaţi în proiecte de prevenire a consumului de alcool şi droguri în şcoli;
 • Peste 2.800 de “pacienţi online” ai platformei e-health AlcoHelp.ro;
 • Peste 1.000 de specialişti (psihiatri, psihologi, asistenţi sociali, asisţenti medicali, medici de familie) implicaţi în activităţi de formare profesională în domeniul adicţiilor;

.

Combaterea consumului de alcool si substante psihoactive

Prin proiectele si programele noastre, am incercat mereu sa fim pionieri in domeniul combaterii consumului excesiv de alcool si substante psihoactive:

 • Primul proiect de prevenire primară a consumului de droguri în şcoli bazat pe reţelele de egali (IN-DEPENDENT – 1999, STIUCAPOT – 2009);
 • Primul program de harm-reduction (reducerea riscurilor asociate consumului de droguri injectabile ) (RISC MINIM) desfăşurat neîntrerupt din anul 2000 până în 2010;
 • Primul program de formare profesională post-universitară şi multidisciplinară pentru profesioniştii care activau deja în serviciile destinate consumatorilor de substanţe psihoactive (EDUCAŢIE CONTINUĂ ÎN DOMENIUL ADICŢIILOR) 2002 – 2005;
 • Am editat primul Ghid Românesc de Tratament în Abuzul de Substanţe Psihoactive;
 • Am elaborat mai multe publicaţii de formare profesională adresate profesioniştilor din domeniu: “Abuzul şi dependenţa de substanţe psihoactive. Manual pentru studenţii în medicină şi medicii rezidenţi psihiatri”, “Prevenirea recăderilor. Ghid practic pentru profesionişti”, “Ghid de predare în domeniul consumului şi abuzului de substanţe”;
 • In 2004, am iniţiat o colaborare cu Spitalul de Psihiatrie “Al. Obregia” Bucuresti, prin care am deschis primul Centru Ambulator de Evaluare şi Tratament al Problemelor Legate de Consumul de Alcool (ALCOHELP);
 • Am iniţiat Primul Centru Online de Prevenire şi Tratament al Abuzului de Alcool – ALCOHELP (www.alcohelp.ro). Un instrument uşor de folosit, anonim şi confidenţial, în scopul prevenţiei, intervenţiei şi orientării către servicii specializate a persoanelor cu consum problematic de alcool.
 • In 2011, am deschis primele două Centre de Tratament şi Incluziune Sociala pentru Persoanele Dependente de Alcool, în Bucureşti şi în Târgovişte. Acestea vizează îngrijirea sănătăţii, prevenirea recăderilor, dezvoltarea personală, calificare profesională, consiliere pe probleme de codependenţă şi intervenţii psihopedagogice. Site-ul proiectului: www.old.alcocentru.ro
 • Am participat, la invitaţia Agenţiei Naţionale Antidrog, la discuţiile pentru schimbarea Legii 143 privind combaterea traficului şi consumului de droguri, dar şi la grupul de lucru pentru elaborarea standardelor de tratament pentru tulburările asociate consumului de substanţe. În prezent, ALIAT are semnat un protocol de colaborare cu Agenţia Naţionala Antidrog.
 • ALIAT este membru fondator al Reţelei Romane de Harm Reduction (RHRN, www.rhrn.ro). “Harm reduction” este o politică de sănatate publică ce vizează reducerea consecinţelor negative asociate consumului de substanţe psihoactive legale sau ilegale.

.

Centrele de tratament din reteaua ALIAT

ALIAT Romania

Clinica ALIAT a inceput ca un centru de tratare al adictiilor al ONG-ului A.L.I.A.T. – Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor, cea mai importanta organizatie nonguvernamentala in domeniul prevenirii si tratamentului dependentelor de substante din Romania. In 2014 a evoluat la o Clinica de sine statatoare cu 3 centre teritoriale.

Clinica ALIAT

Clinica ALIAT Bucuresti

Str. Jules Michelet, nr.7, etaj 1, sector 1, Bucuresti;
Telefon: 0727 880 447;
E-mail: contact@clinica-aliat.com;
Website: www.clinica-aliat.com
Clinica ALIAT

Clinica ALIAT Suceava

Str. Mihai Eminescu, nr. 10, et. 2, cod postal 720183; Telefon: 0720 863 222;
E-mail: contact@clinica-aliat-suceava.ro;
Website: www.clinica-aliat-suceava.ro
Clinica ALIAT Dorna Arini: Sat Rusca, Comuna Dorna Arini Vatra Dornei;
Telefon: 0720 863 222;
E-mail: contact@clinica-aliat-suceava.ro;

Afla in permanenta informatii despre dependente

Conecteaza-te cu noi!